Vragen over schrijfcafe

Wat is een schrijfcafe?

Het is samen schrijven in een openbare ruimte, ieder voor zich aan de hand van opdrachten. Bijvoorbeeld een aanvulzin: Vandaag ga ik….  Of, Ik hoor nu…..(en dan aanvullen met 3 regels).

Waar schrijf je over?

Dat kan van alles zijn. Over het seizoen, iets uit de krant, een quote, iets uit of van de omgeving. Naar aanleiding van vragen, een gedicht of een woord. We doen in elke sessie wel iets uit het volgende lijstje: een (woord) gedicht, een elfje, een rondeel, lijstjes, associatie web. Misschien nog lastig een beeld te vormen, alles wordt uitgelegd en begeleid, echt voor iedereen te doen!

Moet je foutloos kunnen schrijven?

Nee, er wordt niet gelet op spelling, grammatica, stijl. Niemand (be) oordeelt.

Is het een cursus?

Nee, elk schrijfcafe is los te bezoeken. We schrijven geen boek, artikel of iets dergelijks, het zijn jouw gedachten/ideeën  op dat moment, wat dus elk moment weer anders kan zijn.

Is het nodig om je aan te melden?

Nee, je mag komen en aansluiten, zolang er plek is. (vanaf 3 personen gaat het door, tot max 8/9, meestal zijn er rond de 5 mensen).

Wat moet ik meenemen?

Helemaal niets. Ik heb pen en papier liggen. Als je zelf een fijn schrift (klein formaat, A5) hebt, kun je die meenemen. Bij schrijfcafe Amstelveen in Villa Randwijck kost het 10 euro per keer, dit is dan incl. 2 drankjes.

Wanneer is het?

Bij Villa Randwijck in principe de derde vrijdag van de maand van 10u tot 12u. Kijk voor de zekerheid op facebook, website of bel/app.

Kun je alleen komen?

Zeker, de sfeer is gemoedelijk, iedereen is welkom, ook als je niet eerder geschreven hebt. Het is een laagdrempelige manier om alles anders te bekijken. Bezoekers tussen de 18 en 80+ doen mee!

En als ik het toch niks vind?

Dan heb je het wel geprobeerd! Je kunt zo weg gaan, ook tijdens het schrijven. Dus als je na een half uur denkt, dit is niets voor mij, dan ga je gewoon. Pas op: de tijd vliegt en voor je het weet zijn er 2 uur voorbij!